Piemonte-ski lešniki, obliti z mlečno čokolado in začinjeni s cimetom

Piemonte lešniki rastejo le na pobočjih Langhe, v severni Italiji in se štejejo med najokusnejše na svetu. Ogrnili smo jih v plasti žametno mlečne čokolade, narejene iz Arriba fižola in rahlo prežete z cimetom, nežno uravnoteženje sočnega in kremastega okusa samih lešnikov.

Liofilizirane maline prevlečene z belo čokolado

Liofilizirane maline naravno živahnega okusa dominirajo to sestavo: z življenjem napolnjeni sadež oblijemo z belo čokolado, katero z zunanje strani pokrijemo z drobno nasekljanimi deli malin.

S slanim vanilijevim prahom in karamelno mlečno čokolado obliti pekandije

Naredili smo karamelno čokolado in kremasto mlečno čokolado še bolj eksotično, z vanilijo v prahu in morsko soljo z otoka Tahiti. Mi potopimo naše pekandije globoko v ta tok čokolade in jih nato ovijemo v kupe svežih natrganih delcev oblatne.

Mandelj oblit z madagaskarskim divjim poprom, začinjeno s temno čokolado in kakavovim prahom

Temno čokoladno maso pripravljeno iz valjajočih kakavovih zrn z Madagaskarja pomešano s finim mletim, ročno obranim na Madagaskarju rastočim divjim poprom (Voatsiperifery pepper), nato v to gorečo mešanico potopimo pražene mandeljne, katere oblečemo v kakavov prah.

Mandeljni iz Avole prevlečeni z mlečno čokolado in tonka fižolom

Sveže pražene mandlje iz Avola naredimo z rahlo začinjeno in kremasto mehko čokolado chocoMe Mariage de Grand Crus 40% s pomočjo tonka fižola neprecenljive. Po sladki kopeli jih povaljamo v finem mletem kakavovem prahu.

Sicilijanski mandlji obliti s temno čokolado z okusom Arabica kave in kardamomom

Mandeljni s Sicilije, mogoče najokusnejše, nenavadno ploščate in intenzivno kremastega okusa, popražimo in jih spustimo v čokoladno maso, začinjeno z mletimi kavnimi zrni arabica. Z aromo kave gosto prepojena semena nato povaljamo v kakavovem prahu, začinjeno z kardamomom eksotičnega okusa.

Sicilijanski mandlji obliti z Guérande slano blond čokolado in hrustljavimi vaflji

Ploščati, podolgovati, grenkobni, brez stranskega okusa, kremasto sladki mandeljni s poreklom iz Sicilije, se potapljajo v blondni čokoladi, obogateni z razbitimi oblatmi, iz katere z izrazito karamelizirano elementarno močjo izstopijo zahvaljujuč Guérande soli. S tanko plastjo prekrita svetlikajoča se mandljeva semena obrnemo še v koščkih oblatne, da jo naredimo še bolj hrustljave.

Z lešnikovo mlečno čokolado in mleto Etióp Harrar kavo obliti piemonte-ski lešniki

Kremasto lahko mlečno čokolado smo uskladili v harmonično kreacijo s svilnato lešnikovo kremo in z na fino mleto Etiop Harrar arabica kavnimi semeni. V ta razburljiv čokoladni objem smo zaprli na svetu najokusnejše piemonte-ske lešnike.

Sicilijanski mandeljni odeti s temno čokolado in začinjeni s poprom črnega ribeza

Sicilijanski mandeljni v temni čokoladi začinjeni s poprom črnega ribeza. Ovalno oblikovan mandelj odet v temno čokolado začinjeno s poprom črnega ribeza, ki se mu ne moremo upreti zaradi intenzivitete okusa sadja in začimb.

Poper črnega ribeza
Začimba je kljub malenkostno zavajajočemu imenu v gastronomiji nova, le nekaj let stara inovacija. Osnova začimbe so nabrani  sveži poganjki grmovnic črnega ribeza iz katerih s pomočjo liofilizacije izločijo v njih najdeno vodo, nato jih zelo na rahlo spremenijo v prah, tako postane malenkostno pikantna obenem pa nam služi kot osvežujoča, grenkasta začimba in nosilka okusa črnega ribeza čez celo leto, kajti sam sadež lahko nabiramo le čez poletje.

Karamelizirana makadamija oblita s kakavovim prahom in blondno čokolado z okusom tonka fižola

S tropske severne Avstralije izhajajoč, najokusnejši in najbolj zdrav oreh, ki je hkrati  prijetno mehakin zelo krematega okusa,  naredimo s posebnim postopkom karamelizacije še tako hrustljav, nato ga še namočimo v francosko blondno čokolado začinjeno s tonka fižolom iz južne Amerike, da je kopel v kakavovem prahu še bolj prijetna.

  

chocoMe Raffinée - liofiliziran črni ribez, oblit z jogurtom iz borovnice in belo čokolado

Trpkost liofiliziranega črnega ribeza se zelo fino vilje v teksturno mešanico bele čokolade z bourbonsko vanilijo in jogurta z okuosm borovnic.

Sicilijanski mandlji obliti z Ruby čokolado

Ta izredna čokolada Ruby izstopa zaradi njene izjemne ruby rdeče barve in okusa, zahvaljujoč edinstvenemu proizvodnemu procesu, ki ne vključuje nobenih dodanih barvil ali arom. Poudarimo njegove zelo subtilne sadne note s ščepcem liofilizirane maline in jagod.

nagrade