Sadni izdelki

Med postopkom zamrznitve-sušenja naših različnih sadnih prelivov sama vsebnost vlage izgine, njihove edinstvene arome ostanejo v koncentrirani obliki, prav tako pa tudi dragoceni vitamini in minerali. Sadni prelivi, ki na ta način ne vsebujejo dodanih konzervansov, sladkorja, umetnih barvil ali arom, so "originalni" in lahko vrnejo svoje naravne okuse vse leto, tudi če so izven njihove sezone.

Pekoči izdelki

Kakavova zrna, ki služijo za osnovno sestavino čokolad, skrivajo v sebi veliko med seboj zelo dobro razločujočih arom, kar lahko zelo intenzivno občutimo in izvabimo iz čokoladnih tabel z začimbami. Pikantno kislost, eksotično grenkost, lahkotnost in cimetovo kremnost – vse je odvisno od porabljenih začimb, katerim smo dodali karakterno podobne prelive.

Izdelki s sadjem in oreščki

Z beljakovinami in vlakninami bogati oreščki in naravni liofilizirani sadeži nam pustijo še dolgo po zaužitju intenziven okus, ne glede na to, v kateri čokoladni osnovi so zajeti.
V ustih pusti kombinacija okusnih sadežev in oreščkov nepozabno doživetje.

Izdelki s cvetjem

S cvetnimi čokoladami smo ustvarili gastronomsko sinestezijo: z nosom občutimo vonj vrtnice, vijolice in jasmina, z izpopolnitvijo izbranih prelivov na jeziku pa dopolnimo okuse v ustih z naravnimi, rahlo sladkimi aromami. Previdnost: že po poizkušnji ene cvetne kreacije ob pogledu na šopek rož začutimo kruljenje v želodcu.

Izdelki za vina

Čokolada in vino - sami po sebi so zanimivi gastronomski izdelki, vsak posebej ponuja na stotine aromatičnih komponent za brbončice. Kaj se zgodi, če se jih kombinira?
Naredili smo takšne čokoladne stvaritve s pomočjo znanih sommelierjev, ki imajo podobne vzorce okusov in se lahko kombinirajo z izvrstnimi vini v korist obeh. Ob pokušanju  priporočamo naslednje korake: uživajte v vizualnem užitku, ki ga ročno izdelana čokolada  zagotavlja, poglejte na strukturo, iskrico in odtenek vina. Spoznajte vonj vina in čokolade in vsak preliv posebej.
Spijte požirek vina, ki naj mu sledi malo čokolade, dajte jima nekaj sekund, da se stopita in pomešata v vaših ustih, preden naredite naslednji požirek.

Izdelki z oreščki

Čokolada in arašidi. Ali mandlji. Klasika. Še vedno lahko naredimo te prelive -bogate z vlakninami, zdrave in okusne - kot edinstveno doživetje s premišljeno kombinacijo in uporabo najkakovostnejših sestavin: lešniki iz Piemonta štejejo kot najboljši na svetu, ali pistacije iz Bronteja, ki jih hvalijo svetovno znani kuharji povsod po svetu.

Izdelki za kavo

Kava in čokolada sta tako podobni, da bi ju lahko imenovali "sestrični". Rasteta na podobnih geografskih in klimatskih razmerah in njihove metode predelave so zelo podobne (praženje na primer). Tako ne preseneča, da gresta tako dobro skupaj.
Danes so priljubljeni  tako imenovani "čisti" izdelki, "čisti etiopski" ali "čista Galapagos" itd. Različne mešanice kave iz različnih nasadov ustvarijo veliko različnih izkušenj, za vsak okus posebej. 
Z oblikovanjem zbirke čokolad s kavo v chocoMe je bil naš namen, da uvedemo bogato paleto okusov.

Ekskluzivni izdelki

Tako v izgledu kot po okusu so edinstvene naše ekskluzivne kolekcije posebne izdaje, ki  imajo praznične motive in eno vrsto preliva.

Izdelki z jedilnim srebrom

Sijaj še nikoli ni tako izstopal. Užitno srebro je prava redkost, ki lahko poveča vrednost tudi s pozornostjo narejenih stvaritev. Čeprav nima vonja ali okusa, lahko očara oči s svojo čisto lepoto..

Izdelki z jedilnim zlatom

To ne vpliva na vonj in okus čokolade, vendar še vedno ne moremo mimo zlatih kosmičev s 23 karatnim zlatom brez besed.
Uvoženo naravnost iz zibelke renesanse, dopolnili smo jo s to plemenito kovino svetlikajočih barv.

nagrade