chocoMe 40% mlečna čokolada

Ekvadorsko seme kakava chocoMe raste izključno pri ekvatorskem delu Andov. Zahvaljujoč tipičnemu podnebju in posebnosti rodovitne zemlje se okus semen ne more primerjati z ničemer. Izdelava mlečne čokolade z  40% vsebnostjo kakava kakavnih zrnc chocoMe poleg intenzivnega okusa podaja okuse eksotičnega sadja in začimb ter kremastega mleka.

Valrhona 66% temna čokolada

V tej poroki najbolj kvalitetnih temnih čokolad, se okus kakava  združi z intenzivnimi toni lešnikov, na koncu pa zaključimo s kiselkasto rdečim sadnim okusom.

chocoMe bela čokolada

Bela čokolada chocoMe obogatena z bourbonsko vanilijo je izdelana iz stisnjenih izbranih, kakovostnih kakavovih zrnc 100%-ega  kakavovega masla. Kremasto mleko odlično izpopolni okus posebne z ničemer drugim nezamenljive buja vanilije, ki v ustih pusti uravnotežene okuse.

chocoMe temna čokolada - brez dodanega sladkorja

Brez dodanega sladkorja, temelj naše nove kolekcije čokolade, je specialno bogata belgijska temna čokolada, s posebno izrazitim sestavljenim okusom, izdelana iz ročno izbranih kakavovih zrn, 53,9% kakavovih delov ter 100% vsebnostjo čistega kakavovega masla, bourbon vanilije in nadomestkom sladkorja maltitol.

chocoMe mlečna čokolada in karamelna hišna mešanica 34%

chocoMe mlečna čokolada in karamelna hišna mešanica 34% Posebna mešanica chocoMe 40% mlečne čokolade in dodatno kremaste karamele in mlečne čokoladne mešanice, ki je ena od naših in-house stvaritev. Zahvaljujoč prevladujočim notam karamele ta "čokolada cuvée" nosi v sebi kremasto mehkobo mleka in med drugim tudi medene dimljene arome.

64% temna čokolada Valrhona Grand Cru Madagascar

Na obrobju reke Sambirano na otoku Madagaskar pripravljena izbrana čokolada iz fermentiranega posebnega kakavovega zrna Criollo in Trinitario, je izredno kompleksnega okusa. Poleg dominantnega, malenkostno grenkega kakava enako podaja okus rdečih jagod in citrusov ter arome poprovcev tropskih sadežev ter tudi čaja Earl Grey. S 64% vsebnostjo kakava nudi izredno uravnovežen okus s prijetno dolgim trajanjem. Osnovna sestavina čokolade prihaja iz največjega francoskega strokovnega čokoladnega  podjetja (Valrhona).

cacao-barry s 70% temna čokolado

Francoska temna čokolada Cacao Barry s 70% vsebnostjo kakava se ponaša z veliko karakternostjo. Za osnovo čokolade potrebna izbrana kakavova zrna prihajajo z ekvatorskega predela , kjer je poseben terroir in zahvaljujoč ugodnim vremenski pogojem imajo edinstveno bogato aromo. Popolno aromo kakava v čokoladi izpopolnijo rahlo cvetni in kisli sadni okusi.

Valrhona Mariage de Grand Crus 40% mlečna čokolada

Francosko podjetje Valrhona, proizvaja posebno mlečno čokolado s 40% vsebnostjo kakava z območja Ekvatorja, ki se je rodilo iz kakavovih semen Forastero, kremastega mleka, trsnega sladkorja in kančka malate. Zahvaljujoč visoki vsebnosti suhega kakava se v njej pretaka čudoviti okus kakava z intenzivnim okusom mandeljnov, karamele in kančka vanilije.

Michael Cluizel 60% temna čokolada z okusom Arabica kave

Kakavov in kavni fižol. Dve povsem neprimerljivi kompleksni osnovni sestavini, kateri se sedaj skupaj v eni temni čokoladi utelešujeta kot poseben svet okusov. Temna čokolada, ki jo uporablja chocoMe in katero kupujemo od francoskega Michel Cluizel-a, ni čokolada  odeta v aromo kave, temveč med konsiranjem (mešanje in stiskanje na fino mlet in pražen kakavov fižol s kakavovim maslom) dodamo v kakavovo  maslo izbrana kavina zrnca arabica, da svilnato teksturo v celoti prevzame večslojna aroma kave.

Valrhona 32% blondna čokolada

Od vseh že dobro poznanih temnih, mlečnih in belih čokolad, je francosko čokoladno-proizvodno podjetje Valroha pripeljalo še četrti tip čokolade, ki jo je poimenovalo blondna čokolada. S svojo slamnato blondno barvo se uvršča med mlečno in belo čokolado, v okusu pa je bolj podobna beli čokoladi, izpopolnjeno z elementarno karamelnim okusom. Za relativno prepoznavnost blondne čokolade je kriva predvsem njena zapletenost priprave: karamelizirati sladkor brez tega, da bi prismodili mleko v prahu, je mogoče le s posebnim strokovnim znanjem.

chocoMe 72% temna čokolada iz Venezuele

Venezuela je država nasprotij, vlak smrti na snežnih gorskih vrhovih in med dzunglami. Tej ne vsakdanji čokoladi dajeta pomen dva blenda kakavovega fižola, Criollo in Trinitario. Črne olive obnorijo nadalje lesni kakrakter že tako čudne mešanice- sedaj vse to brez lecitina.

Pistacije iz Bronteja

Tisti z zelo prefinjenim okusom vedo, da najboljše pistacije najdemo na Siciliji, pri nogi Etne, v mestu z 20 tisoč prebivalci v Bronte-ju. Brontejska pistacija je izredno posebna, le vsako drugo leto jo pobirajo. Brontejska različica je izredno velika, podolgovate oblike, intenzivnega vonja in smaragdno zelene barve. Pistacija je do danes znana po zdravilnem učinku in moči sla. Starodavno seme z območja noge Etne je do danes postala svetovno znana luksuzna  sestavina. »Zeleno zlato« z Bronte-ja je po zaslugi sicilijanskih kuharjev preko slaščičarskih, postala pomembna tudi v vrhunski kuhinji. Kaj naredi ta sadež tako edinstven? Predvsem to, da pistacija iz Bronte-ja ni pražena, niti soljena, kot je iranska in ameriška na trgovinskih policah. Danes je znano, da sam terroir naredi to pistacijo tako edinstveno. Edinstven okus pa gre pripisati tamkajšnji klimi pridelovalnega območja. Zahvaljujoč visoki nadmorski višini, ki presega tudi 800 m, so dnevi topli, noči pa so hladne. Zaradi teh temperaturnih sprememb je vlaga sadežev nižja, tako so arome sadežev bolj skoncentrirane. Pistacija iz Bronte-ja je zelo občutljiva na temperature in na svetlobo. Zato bi pobiranju posebej skrbijo, da jo 2.-3. dan po sušenju skupaj z lupino prestavijo v hladilnice (šele pred prodajo jo očistijo z lupine na željo kupca). Tako svojo kakovost obdrži tudi do dve leti, do naslednjega obiranja.

Kandirani vijolični cvetovi

Ni presenetljivo, da je bila ena najbolj priljubljenih prigrizkov za avstrijsko cesarico Sissy (Elizabeto Bavarsko, tudi kraljica Madžarske) kandirana vijolična vrtnica: Njen nepremagljiv, čutno aromatično sladek okus se ujema z veliko dobrote in njen vonj lahko prinese magično pomlad v sobo v trenutku!

Kandirani cvetni listi vrtnice

Okus cvetov je enak vonju! Izredno posebna izkušnja, ko se vonj cvetov pojavi v ustnih. To posebno sestavo kupujemo v Franciji.

Kavna zrna iz Etiopije

Ročno prebrana semena etiopske Yirga kave ne imenujejo po naključju diamant med kavami: naenkrat nosi v sebi značilne arome limone in jagodičevja, katere pomešano z močnimi kislinami resnično preplavijo brbončice.

Črna Hawaii sol

Sol pripravljajo na Hawaijskih otokih živeči obrtniki. Za oplemenitenje soli z minerali uporabljajo črne vulkanske skale, katere postavijo v bazene z morsko vodo, hkrati pa soli dodajo tudi svojo globoko črno barvo. Kakšna je s fino morsko soljo posuta čokolada? Fantastična! S prvim ugrizom se navadno začne topiti v ustih. Ko pa vgrizne na majhno seme soli, se ta razprši v ustih in se stopi s čokolado. No seveda, ne grobo, samo toliko, da se ji takoj upre- ali se takoj zaljubi! Vsem svetujem, dajte si priložnost in poskusite preden zamahnete, nato se naj vsak sam odloči, v katero skupino spada!

Liofilizirano sadje

Liofiliziranje (ali liofilizacija) je postopek dehidracije, v katerem izdelek, ki ga je treba posušiti, zamrznemo, nato pa ji z okoliškim znižanim tlakom zelo počasi dodamo toploto, da se omogoči, da zamrznjena voda na materialu "izgine ". Natančneje, led se lahko neposredno sublimira iz trdne faze v plinsko fazo, da bi se izognili tekoči fazi.  Obstajata dve glavni prednosti liofilizacije v primerjavi z drugimi tradicionalnimi metodami sušenja. Najprej se ne uporablja velika količina toplote; zato toplota ne poškoduje dragocene snovi materiala. Vitamini se ne raztopijo, izdelek ohrani svojo barvo in okus in vsebnost fruktoze se ne uniči. Drugič, med liofilizacijskim postopkom ni oblike tekoče vode, z drugimi besedami, ne pride do uparjanja. Zato dragocene hranilne snovi ne zapustijo sadja in so še vedno v celoti v njem.

Pekandija

Na prvi pogled pekandija spominja na navaden oreh, vendar je njihova "notranja" značilnost zelo drugačna: ameriški orehi - pekandije imajo slajši, bolj aromatičen okus. Ameriški oreh se šteje kot idealna hrana,saj vsebuje večino snovi, ki jih človeško telo potrebuje. Ameriski orehi na vrhu čokolade tablice lahko naredijo še bolj idealen prigrizek za vas!

Piemonte lešnik

Lešnike s Piemonte-a ne cenimo samo mi za najboljše na svetu: nanj prisegajo tudi kuharji z Michelin-zvezdičnih restavracij in znani slaščičarji. Le na pobočjih italijanskega gorovja Langhe najdemo tako sočnoe aromatične lešnike na posebni rodovitni zemlji,  ki jo je nad morjem zavito, višinsko ozračje z visoko vsebnostjo soli in stalnimi sončnimi žarki naredilo tako popolno. Žametno kremast in značilen, z nobeno drugo sorto lešnika nezamenljiv karakterni okus se odlično prilagaja vsem trem našim čokoladam.

Makedamija

Ta oreh iz tropskih regij Severne Avstralije velja za najboljšega in najbolj zdravega na svetu, saj je  kremna tekstura hrustljava s prav posebnim postopkom karamelizacije.

Maldonska sol

Maldonovo morsko sol že desetletja uporabljajo znani kuharji po vsem svetu. Tako je pridobila svojo priljubljenost tudi med navadnimi uporabniki. II. Elizabetina najljubša sol, proizvajalec Maldon Crystal Salt Company je kraljevi dobavitelj. Je biološko organski izdelek.

Morska sol s poreklom iz otoka Tahiti pomešano z vanilijevim prahom

S pravilno uporabo morske soli, začinjene z bourbonsko vanilijo sprožimo ekstazo v organih okušanja: mi radi kombiniramo s karamelnimi čokoladnimi pastilami, slana karamela je namreč naš stari ljubljenček, na tako osnovo pa lahko KARKOLI dodamo, ne bomo razočarani!

Morska sol z rdečim vinom

Ni presenetljivo, da je sol z rdečim vinom francoski izdelek! Ta izjemna sol prihaja iz Ile de Ré, majhnega otoka ob zahodni obali Francije. In Bordeaux vino je verjetno dovolj znano, da ga ni treba posebej predstavljati...  Z združirvijo teh dveh vrhunskih proizvodov iz teh dveh regij, je rezultat očarljiva kulinarična poslastica: Enostavno morate poskusiti to čokolado!

23-karatno jedilno zlato

Zlato uporabljajo že od praveka kot plačilno sredstvo, in tudi za druge namene: Egipčani so mislili, da bodo postali od zlata nesmrtni, ameriški indijanci so ga mešali v hrano, ker so mislili, da se lahko z njegovo pomočjo povzdignejo v zrak, v sedanjosti pa iz njega izdelujejo ure, nakit in pošiljajo ga v vesolje z vesoljsko sondo Voyager.   Po renesansi je v današnjem času zlato postalo zopet del vrhunske gastronomije po celem svetu – tako tudi na chocoMe čokoladah. Slikarsko podjetje iz Firenz je ustvarilo umetnostno podobo jedilnega zlata, katero se lahko zelo preprosto uporablja za dekoracijo jedi, sladic ali celo pijač. Poleteli ne bomo, nesmrtni tudi ne bomo, za oko čudovite kreacije pa posladkajo naš vsakdan.

Mandeljni iz Avole

Na najjužnejšem delu Sicilije ležeče mesto Avola se je uvrstilo na svetovni zemljevid gastronomije s senzacijskim mandljem. Zahvaljujoč morski klimi in v kalciju bogati rodovitni zemlji ter sončnim žarkom, ki na leto sijejo kar 2600 ur, so mandeljni iz Avole s posebno zunanjostjo in z neprimerljivim okusom. Od navadnih mandeljnev so večji in bolj ploščati ter peščenih barv in imajo visoko vsebnost olja.

Tonka fižol

Naguban, črn, podolgovat tonka fižol premore zelo bogat svet vonja in okusa: naenkratrt daje vonj in okus vanilije, cimeta, klinčkov in mandeljev. Zahvaljujoč svoji kompleksnosti lahko z dodajanjem poudari različne okuse: s temne čokolade cimet, z mlečne čokolade pa druge naravne okuse, v ustih pa pusti prijetne zeliščne okuse.

Bergamot lupine

Zahvaljujoč znamenitemu vonju bergamot s poreklom iz Calabrie, katere najbolj tipičen uporabnik je industrija parfumov, sedaj je v chocoMe čokoladni pari skorja sadja. Rastlina je prijetnega cvetličnega vonja po citrusih in osvežujoč, nudi izredno sovpadnost z venezuelsko čokoladno drugačnostjo.