Podjetje chocoMe je bilo ustanovljeno s tem namenom, da se ustvari popolno čokolado. Ker za vsakega  ljubitelja čokolade le ta pomeni nekaj drugačnega, chocoMe lahko ustvari več kot 60 milijonov različnih variant tablične čokolade. Za izdelavo čokolade podjetje uporablja sestavine z najvišjimi kakovosti in, v nasprotju z sodobnimi proizvodnimi procesi, vsaka naša čokolada je ročno pripravljena in ročno pakirana.

Lastnik podjetja chocoMe je gospod Mészáros Gábor, ki je obenem chocolatier, odgovoren za proizvode, logistiko, marketing in razvoj podjetja. Ideja za ustanovitev tega podjetja je nastala januarja 2010, po enoletnem iskanju zaposlitve (pred tem je bil gospod  Mészáros vodja marketinga pri eni multinacionalki, kjer so ga na začetku izbruha gospodarske krize odpustili). Zaradi ljubezni do gastronomije se je odločil, da želi en od vodilnih ustvarjalcev v madžarski stroki izdelovanja čokolad, ki je bila šele na začetku. Želja je napredovala v dejanja in se je po dolgem odločanju za svoje podjetje izbral ime chocoMe, ki na kratko pomeni tisto, za kar se podjetje trudi: edinstvena čokolada, tako, kot jo imam jaz rad. Glede na to, da se je nabral ogromno poslovnih izkušenj v multinacionalki, kjer je delal prej, o izdelavi čokolade je vedel le osnove. V kratkem je bil zelo razočaran, ko je ugotovil, da na madžarskem zelo malo besed namenijo tej stroki.

Obiskal je svetovno znano akademijo čokoladništva pri belgijskem proizvajalcu čokolade Callebaut, kjer se je skozi intenziven tečaj učil umetnosti izdelovanja čokolade od znanih strokovnjakov, med mnogimi tudi od guruju čokoladništva Philippa Vancayseele. Ko je pridobil znanje ki ga je potreboval, je v spomladi leta 2011 s svojim oblikovalcem zasnoval pakiranje bodoče čokolade in je ustanovil spletno stran www.chocome.hu.

Od zagonu podjetja je imel 76 dodatkov, s katerimi je dopolnjeval čokolade, v naslednjih mesecih pa je številka zrasla na 80. Veliko večino dodatkov uvaža iz Nemčije, Francije in Italije, po eni strani zaradi visokih kakovostnih zahtev, po drugi strani pa zaradi otežene dobave liofiliziranega sadja, kandiranega cvetja in užitnega 23 karatnega zlata na Madžarskem. Po pridobitvi vseh dovoljenj za obratovanje se je spletna stran podjetja chocoMe v večernih urah 21. junija 2011 aktivirala in s tem je bilo podjetje pripravljeno na sprejemanje naročil.